Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

«Όπου έχει ήλιο, να έχει και αίμα», του Πάνου Πολυζωγόπουλου


Λίγοι μήνες πέρασαν από το τρομακτικά γελοίο φετινό νόμπελ ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα γεγονότα στην Κύπρο ξεγυμνώνουν πλήρως τη νέα τάξη πραγμάτων. Διαλέγετε και παίρνετε: μακροχρόνιος εξευτελισμός και ασφυξία; Ελλάδα. Πολιτικό αλαλούμ και ακυβερνησία; Ιταλία. Ανεργία που γονατίζει; Ισπανία. Μελαγχολία και μηδενική προοπτική; Πορτογαλία. Η Μασσαλία είναι ο φτωχός συγγενής του Παρισιού. Στη Μεσόγειο περπατάνε ζόμπι, αλλά οι βόρειοι βλέπουν απολαυστικό θρίλερ..
Στην Κύπρο είδαμε και το νεοπαγές φαινόμενο «πτώχευση-εξπρές». Μια χώρα που τσαλαπατήθηκε επί χρόνια να σηκώσει κεφάλι μετά το διαμελισμό της, καταρρέει ένα τυπικό πρωϊνό Σαββάτου. Τι θέλουν επιτέλους οι σπουδαίοι οικονομολόγοι του ευρωπαϊκού μοντέλου; Να ευθυγραμμιστούμε με τα νέα δεδομένα. Να σταματήσουμε να ζούμε σε περιβάλλοντα οικονομικής φούσκας. Να πάψουμε να φοροδιαφεύγουμε. Σωστά.
Αλλά ο τρόπος της Κύπρου… Τι μίσος και μισανθρωπισμός! Τι σαδισμός και πρακτικές τοκογλυφίας! Ο χρονικός εκβιασμός με το μηδενικό περιθώριο παρέκκλισης, ενέχει όλα τα συστατικά κατακτητικού πολέμου. Γιατί πόλεμος είναι πια. Γιατί να σκοτωνόμαστε σε μάχες και να λερωνόμαστε; Στα οικονομικά μέτωπα οι ουρές για συσσίτιο, γίνονται ουρές στα ATM. Η Γερμανία το ʼμαθε καλά το μάθημά της. Το δόγμα ξεκάθαρο: «όπου έχει ήλιο, να έχει και αίμα». Μόνο κλέφτες, ψεύτες και βαριεστημένοι ζουν εκεί. Οι στατιστικές υποθηκεύουν γενιές ολόκληρες, αλλά μέχρι οι δείκτες να ανέβουν, ας πνιγούν όλοι.
Τέτοιο είναι το ξεφτίλισμα από τον εκπολιτισμένο, μορφωμένο κόσμο των γραφείων. Σε μάθαιναν στο σχολείο ότι σκοτώνουν με στρατιωτικές σχολές ε; Ότι οι χριστιανοί έχουν αγνότητα και οι «άλλοι» είναι οι βάρβαροι ε; Ε λοιπόν άλλαξαν τα δεδομένα. Το κουστουμάκι σκοτώνει εξίσου αποτελεσματικά. Τα πανεπιστήμια εκπαιδεύουν και στρατιώτες. Νούμερα, νούμερα, νούμερα, άσε τον άνθρωπο, άστον. Αντέχει, ίσως…
Μην ξανακούσω καμία Αρβελέρ, κανένα γελοίο πολικάντη να ξαναμιλάει για ευρωπαϊκό όραμα. Οι ακαδημαϊκοί πλασιέ της υποκρισίας! Ζούμε μέσα σε μια φάρσα. Από τους πολιτικούς δεν περιμένω τίποτα. Αμόρφωτοι και αγράμματοι είναι. Η Ευρώπη ιστορικά ΠΟΤΕ δεν υπήρξε ενωμένη. Ποτέ! Επί χιλιετίες!! Ούτε ενώθηκε ποτέ, ούτε θα συμβεί στον αιώνα των αιώνων.
Το «αμήν» θα το πληρώσουμε με αίμα...

                                                                                                                                              
                                                                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου